sâmbătă, 30 ianuarie 2010

Cultura romaneasca in Muzica ! Partea I

Dupa cum ati observat mai peste tot in media [ tv , radio , internet etc.] , unii artisti si-au schimbat orientarea in muzica romaneasca. Trend-ul de azi vizeaza muzica de club , insa folosita in exces. Artisti precum Inna , David DeeJay , Deepside DeeJays , Akcent , Deep Central , Morris , Play&Win ... etc .. si toata aceasta " familie " au invadat topurile romanesti prezente in radio-urile de specialitate si programele tv de divertisment. Insa de acestia vom vorbi in partea a-II-a sau a-III-a , depinde de postari.
Dupa artistii enumerati mai sus , altii , care erau mai vechi in industria muzicala , au incercat si ei sa miste " pitch-ul " pieselor si sa le dea o culoare apropiata asemeni celor postati mai sus.
Aici ma refer la Fizz (Bob Taylor) , Dan Balan si Costi Ionita si pe alta orientare muzicala , Animal X si Bambi.

Fizz (Bogdan Croitoru , numele sau adevarat) a avut prestatii in muzica romaneasca , insa nu prea a avut succes. Nu prea , e putin spus ..... Nu cred , mai bine.Dupa aparitia primelor sale melodii , care nu stiu a ce semanau [ hip-hop african , manele-rap , dance-prastie ] in care era imbracat in tot felul de blanuri cat mai etalate si lanturi gigantice [ aur plus cupru ... de la rusi ] , acest personaj a incercat sa arate lumii ca si el are bani , ca are si el faima si parte de femei frumoase , insa ... nu l-a bagat nimeni in seama. Pentru ca a fost dat la o parte , a iesit putin din peisaj , a plecat in Anglia si a ascultat ce se poarta in Occident , a luat lectii de mixaj de la un dj englez si s-a intors in tara cu o alta perspectiva , alte gusturi si trend-uri si ... in ultimul rand , alte impresii si perceptii despre viata. A trecut de la numele de FIZZ , un nume nu chiar atat de plauzibil pe scena la cel de Bob Taylor.Acum lupta impotriva non-valorilor , a oamenilor ipocriti si a ingamfatilor ...
Pai totusi , ce era inainte Bogdan Croitoru aka Fizz ? Nu asta demonstra el inainte de schimbarea sa ?
Si-a schimbat stilul de muzica , stilul de imbracaminte , stilul de a vorbi ... prin urmare , o schimbare radicala.
FIZZ E BOB TAYLOR , PRIN URMARE ! A TRECUT DE LA O MUZICA BANALA LA CEA DE CLUB-DANCE ! Bravo lui , in acest context. S-a remarcat dintr-o data pe plan muzical , urcand pe primele topuri cu melodia ce l-a consacrat : Bob Taylor feat Alessia - Deja Vu.
Nu degeaba a fost in Marea Britanie. Unele stiluri in muzica electronica sunt prezente si acolo , insa probabil nu l-a prins Rave-ul si Hard-Dance-ul. Poate nu l-a prins pe el , sau poate nu prinde inca romanilor.
Ne mai trebuie cultura ...
in toate ...

Dan Balan ( ex- O-Zone ) , un alt personaj important in muzica romaneasca. Alaturi de Radu si Arsenie , fosta trupa O-Zone care a facut inconjurul lumii cu piesa Dragostea din tei , s-a consacrat in continuare pe stilul dance. Insa , " stramtat "ca nu mai are " loc " pe piata , a hotarat sa-si schimbe si el trend-ul in muzica , si a trecut la club. Un videoclip cu 3 domnisoare care iti iau ochisorii , piesa Chica Bomb a remarcat din nou ca pentru a face o melodie de succes ai nevoie de un videoclip care sa-ti distruga ochii prin acele suprapuneri de lumini si personaje , niste gagici beton si un ritm adecvat ...
Nu ar trebui sa ne miram , cum se mira altii ... Pe vremea mea , cand eram mic , trupa Andre [Andreea Balan si Andreea Antonescu] facea furori printre baieti purtand acele fuste mini , cu decoltee cat mai vizibile si sutiene cu 2 nr mai mici.
E bine sau nu ??
Daca ati avea un copil mic , v-ar placea sa vada ce e astazi la tv ?

Costi Ionita , un artist care s-a miscat in industria muzicala dupa cum a batut vantul. Nu-l condamn , a facut bani din orice. Om cultivat , si-a inceput carierea prin acele melodii hip-hop comerciale combinate cu dance , apoi dance , manele , etno si ... mai nou , tot pe club.
Fratilor ... s-a umplut lumea de clubb-eri
Pe unde vezi , toate lumea asculta club....
Nu ca nu ar fi frumoasa , dar e prea in exces si e deja rasuflata.
Voi dezbate alt subiect despre acest gen in postarile care vor urma.

[Edit]

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu