sâmbătă, 30 ianuarie 2010

Cultura romaneasca in Muzica ! Partea II

Voi continua cu alte trupe de scena , Animal X si Bambi care si-au schimbat perspectiva in muzica.

Animal X , o trupa aparuta in 1999 - prima aparitie oficiala a formatiei “Animal X” compusa din Vierme, Soparla si Hiena la televiziunea constanteana “TV Neptun”. Au scos single-uri de invidiat precum  N-am crezut , Pentru ea , Sa pot ierta. Au stat in topuri multa vreme si era cea mai aclamata trupa dance (pe-atunci aveau si tendinte in breakdance) alaturi de 3rei Sud Est si Simplu. In anul 2002 , alaturi de 3rei Sud Est desfasoara proiectul ”Turneul Muzical Antidrog” desfasurat in 34 de orase, avand peste 2,2 milioane de spectatori; CNN afirma la acel moment ca “este cea mai mare campanie de tip social din Europa de Est”.Au mai scos cateva albume si intr-un final trupa Animal X isi incheie proiectul de trupa dance , alaturandu-se lor inca alti 3 membri Martziano , King Tzapu si Tzetze si dezvoltand proiectul de trupa rock.
E o conceptie frumoasa , dat fiind faptul ca muzica dance romaneasca a disparut pur si simplu de pe piata. Am intrat in alta era , alte trend-uri in muzica.
Eu cred ca Animal X , ca trupa consacrata , ce adunau inainte zeci de mii sau sute de mii de fani , au decis sa nu " moara " cum alte trupe si-au incheiat stadiul de muzica in Romania si s-au apucat de alte meserii.
Asa ca au apucat spre era rock , unde oricum , daca esti bine primit , ramai in public cate 20-30 de ani.
Orice trupa dance isi are intr'un final , sfarsitul.
Ce se va alege de Animal X in viitor ?

Bambi , o trupa simpatica la inceputurile sale. Denisa si Raluca , doua fete de 13-14 ani care aveau un trend de pop-dance in stilul lor de muzica. Prin piesa Doi ochi caprui , in care multi dintre noi ne regaseam printre versuri , acestea au continuat cu un alte 2 single-uri - Am sa las grijile-acasa si Doare ca ne-am pierdut.
S-au pierdut in negura , nu s-au mai promovat , asa ca au facut o pauza si ... au apucat , zic ele , un nou proiect , 12 piese cover din repertoriul grecesc si sarbesc. Desi multi le aseamana cu manelele insa nu este asa , trend-ul lor nu este totusi departe.Mai nou, am auzit ca mai fac concerte. Serios ? Nu sunt rautacios , dar nu am auzit sa fie un concert cu Bambi de mult mult timp, ba mai mult , nu am mai auzit de ele de cand eram pustan.Si mai nou , aceste doua fete canta la nunti.
Jos , jos tare ati cazut.
Dintr-o trupa pop-dance , sa ajungi sa canti la nunti ... mai rar ai sa vezi.Au voce , si asta stie mai toata lumea , au potential , insa nu pe aceasta scena.

Unde este dance-ul romanesc ?

[Edit]

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu